След слабо начало Зверев намери играта си и се класира за полуфиналите на US Open

от в 00:16 на 09.09.2020
Петър Колев


Александър Зверев се класира за полуфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в четири сета над Борна Чорич. Това е едва втора победа от пет изиграни мача за германеца срещу световния №32. С днешния си успех той се класира за втория си полуфинал на Мейджър турнири за 2020 г., след като стори това и на Australian Open. В следващия кръг на надпреварата Саша ще се изправи срещу победителя от мача между Денис Шаповалов и Пабло Кареньо Буста.

След като откри срещата с отличен сервис гейм на нула, Зверев не успя да намери помощта на началния си удар в следващия и след двойна грешка инкасира първия пробив в мача - 3:1. От друга страна, Чорич сервираше отлично, придвижваше се превъзходно и беше изключително стабилен от дъното на корта. Той спаси две точки за моментален рибрейк и още повече - съумя да реализира втори пробив след множество непредизвикани грешки на своя противник. Хърватинът нямаше проблем да затвърди и така сложи край на първия сет след 6:1.



Високият стандарт в играта на Чорич се запази и в началото на втората част, по време на което продължаваше да атакува сервиса на световния №7. Той реализира втората си точка за пробив в петия гейм и безпроблемно затвърди за 4:2. С напредването на двубоя обаче Зверев ставаше все по-успешен при дългите размени на удари от основната линия. Слаб сервис гейм на Чорич позволи да германеца да се върне в мача и да възстанови паритета в геймовете за 4:4. Достигна се до тайбрек, в който световният №32 допусна прекалено много непредизвикани грешки, които му костваха и сета - 7:6(5).



Зверев запази инерцията от спечеления втори сет и в началото на третия, реализирайки ранен пробив за 2:1. Две двойни и две непредизвикани грешки по-късно обаче бившият №3 инкасира моментален рибрейк. Забеляза се спад в играта на германеца, който отново изпита затруднения в следващото си подаване, но показвайки хладвокръвие, той се измъкна и изравни геймовете - 3:3. Отново се достигна до решителен гейм, в който Чорич, подобно на предишния сет, допусна голямо количество непредизвикани грешки и не съумя да бъде конкурентен на ретур. Таза Зверев поведе в отделните части след 7:6(1).



С напредването на мача разиграванията ставаха все по-интензивни и двамата тенисисти получаваха все повече възможности на ретур. Чорич достигна до четири точки за пробив в петия гейм, но не успя да ги материализира заради непредизвикани грешки - 3:2. Зверев също атакува сервиса на своя противник и въпреки че пропусна точка за пробив в следващия гейм, той реализира третата си в сета, за да поведе с 5:3. Възползвайки се от третия си мач пойнт, той затвори мача след близо три часа и половина игра на корта за крайното 1:6 7:6(5) 7:6(1) 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След слабо начало Зверев намери играта си и се класира за полуфиналите на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook