След спасен мачбол: Надал и Рууд записаха нов успех и са 1/2-финалисти на турнира в Бощад!

от в 18:17 на 17.07.2024
Калоян Соколов

 Рафаел Надал и Каспър Рууд се поздравиха с нов успех на ATP 250 клей надпреварата в шведския град Бощад. Звездното дуо на старта разгроми вторите поставени Гуидо Андреоци и Мигел Анхел Рейес-Варела, с което веднага се превърнаха във фаворити за трофея, но днес можеше да се стигне до изненадващо тяхно отпадане. Надал и Рууд бяха изправени пред мачбол в сблъсъка си с Тео Арибаж и Роман Сафиулин, но испанско-норвежкият тандем оцеля в същинска 3-сетова драма, класирайки се за 1/2-финалите на турнира - 6:4 3:6 12:10 за 1 час и 36 минути игрово време.

Така сингъл специалистите ще срещната във финалната четворка една измежду двойките Орландо Луз / Рафаел Матош и Павел Котов / Пьотр Малашевски, като този двубой ще се изиграе в петък. Утре за Надал предстои осминафинален двубой в турнира поединично срещу Камерън Нори, докато Рууд ще има почивен ден, защото днес допусна изненадващо поражение от Тиаго Монтейро.

Първият сет предложи само една точка за пробив, която веднага беше реализирана от Надал и Рууд, а големият проблем на техните съперници се криеше в успаевмостта им от едва 14 процента спечелени разигравания на втори сервис.

Аутсайдерите елиминираха напълно тази своя ахилесова пета във втората част и бързо се откъснаха напред с 3:0, само че се стигна до незабавен рибрейк. Двете големи звезди обаче на няколко пъти показаха неразбирателство в своята комуникация на корта и това доведе до нова серия от трия поредни гейма в полза на техните съперници, които изравниха общия резултат в срещата.

Нещата вървяха точка за точка в супер тайбрека, а Арбитаж и Сафиулин дори имаха мачбол при 9:8, но Рууд реагира с две последователни уверени свои намеси в близост до мрежата, а накрая Матадора сложи точка на спора с уверено бекхенд воле.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След спасен мачбол: Надал и Рууд записаха нов успех и са 1/2-финалисти на турнира в Бощад! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | каспър рууд | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook