След спечелен сет на нула: Григор се отказа срещу Тийм, след като му прилоша

от в 02:32 на 24.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров записа 3 загуби в своите 5 мача на турнирите на твърда настилка в Северна Америка, поради което прие "уайлдкард" за АТР 250 надпреварата в Уинстън Сейлъм с цел да натрупа повече игрова практика преди Откритото първенство на САЩ. Българинът стартира участието си директно от втория етап, където жребият го противопостави на бившия №3 Доминик Тийм. 

Австриецът, който се завърна на корта по-рано тази година след повече от 9 месеца извън игра, показа, че все още е далеч от най-добрите си времена и за големи периоди от двубоя не успяваше да бъде равностоен на световния №19. Макар да доминираше събитията в началото и да спечели откриващата част на нула, в средата на втория сет на най-добрия ни тенисист му прилоша и той взе решение да се откаже от срещата при резултат 6:0 2:4 в своя полза. 

Двубоят започна с продължителен сервис гейм на българина, който изостана с 0:40 още на старта след непредизвикана неточност, придружена от двойна грешка. Въпреки това обаче сънародникът ни бързо намери своя ритъм и благодарение на солидния си сервис в комбинация с вариативна игра елиминира опасността и откри сметката си в резултата.

Това бяха и последните равностойни минути до края на сета, тъй като от този момент нататък играта на шампиона от US Open 2020 претърпя пълна катастрофа и по-голямата част от ударите му излизаха извън очертанията на корта. След 4 поредни непредизвикани пропуска от форхенд Тийм инкасира пробив още в дебютното си подаване, който внесе спокойствие в действията на Димитров и оттам насетне инициативата бе изцяло на страната на родния ни представител. Нашето момче доминираше във всеки един аспект и спечели противниковото подаване още два пъти, което му помогна скоропостижно да постигне успех в сета, без да отпусне нито гейм на австриеца.

Втората част стартира далеч по-равностойно, като трикратният финалист от Шлема стабилизира представянето си и вече все по-често ставахме свидетели на равностойни размени от дъното на корта. С времето започнаха да зачестяват пропуските от ракетата на нашия сънародник, от което Тийм не пропусна да се възползва, за да реализира пробив в петия гейм, който затвърди на нула.

Веднага след това първата ни ракета даде индикации, че не се чувства добре и се оплака от световъртеж. В почивката след шестия гейм българинът поиска медицинско прекъсване, по време на което бе прегледан от лекар. Впоследствие хасковлията опита да продължи битката, но още преди подготовката за изпълнение на сервис отново почувства дискомфорт и взе решение да преустанови срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След спечелен сет на нула: Григор се отказа срещу Тийм, след като му прилоша Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | доминик тийм | Обзори | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook