След страхотен обрат: Лазаров преодоля пресявките на турнира в академията на Надал

от в 17:27 на 30.08.2022
Калоян Соколов

По-малко от месец ни дели от началото на тазгодишния Sofia Open, а Александър Лазаров почти сигурно ще бъде един от нашите родни представители, които ще получат възможност да се състезават в зала "Арена Армеец". Вероятно това е и причината да видим четвъртата ни ракета да участва на Чаланджъра в академията на Рафаел Надал, който се провежда на твърди кортове. Засега Майорка се оказва щастливо място за българина, защото днес той записа втората си поредна победа в пресявките и по този начин се класира за основната схема.

Алекс имаше тежката задача да премери сили с местния представител Алберто Баросо Кампос (световен номер 397), чиито силни изяви го отведоха до две титли на хард в хода на 2022-ра. Лазаров обаче показа по-сериозна физическа и психическа устойчивост в края на срещата, за да постигне една от ценните си победи през настоящия сезон.

Нашият сънародник имаше огромно предимство в размените от дъното на корта, като единствено началният удар държеше местния представител в резултата. Българинът използваше отлично своя слайс и предизвикваше сериозно количество грешки от ракета на опонента, което му позволи да реализира пробив за аванс от 3:1 гейма. Впоследствие софиянецът дори можеше да удвои преднината си, ала остана твърде пасивен в някои ситуации и Кампос на няколко пъти се справи отлично в близост до мрежата. Все пак родният ни представител не позволи някакъв по-сериозен обрат и откриващият сет отиде на неговата сметка.

Последва пълен обрат в събитията на корта, защото Лазаров до голяма степен отстъпи инициативата и често беше надиграван с отлични късни топки от съперника си. Световният номер 397 навлизаше все по-навътре в пределите на полето си и осъществи сериозна доминация, печелейки цели девет поредни гейма, за се откъсне напред с 3:0 в решителния сет.

Изведнъж Алекс започна да действа далеч по-смело, докато Косано видимо се поумори и видимо движението му по корта не беше същото. Това даде нужната увереност на четвъртата ни ракета да помисли за осъществяването на обрат и се насладихме на страхотна продукция от негова страна до самия край, а победата беше последвана от възторжен вик на нашето момче.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След страхотен обрат: Лазаров преодоля пресявките на турнира в академията на Надал Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | Обзори | рафаел надал | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook