След страхотна битка България отпадна от ATP Cup

от в 15:06 на 07.01.2020
Павел Димитров

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Отборът на България отпадна от ATP Cup, след като загуби последния си мач в групата срещу Белгия с резултат 1-2 победи. Решителен се оказа мачът на двойки, който обаче за съжаление загубихме.

България започна по отличен начин мача на двойки, печелейки по категоричен начин първия сет - 6:3. Родните национали бяха солидни при собствен сервис, а единственият пробив, който направиха, беше достатъчен на нашите, за да сломят съпротивата на белгийския дует Жил/Влийген.

Втората част започна по мечтан начин - пробив на 15 за Димитров и Лазаров. Следващият гейм затвърдихме пробива, макар и трудно.

В третия гейм белгийското дуо си взе подаването с леки колебания, но това им даде увереност и те пробиха сервис гейма на Лазаров - 2:2.

Последва подаване, спечелено на 15 и 3:2 за Белгия.

Точно на време дойде подаването на Григор Димитров, който с отлични сервиси прекъсна импулса в играта на опоненти ни - гейм на нула.

Белгийците не се дадоха и взеха на свой ред сервис гейма си.

В осмия гейм Лазаров се реваншира за пробива, сервира перфектно и нашите затвориха подаването си, без да дадат точка на съперниците си. Същото обаче сториха и белгийците в деветия гейм и отново излезнаха напред в резултата.

В десетия гейм нервите на Григор не издържаха за пореден път днес и той загуби подаването си, с което сетът отиде в полза на Белгия.

В тайбрейка белгийците показаха, че повече желаят победата и заслужено го спечелиха с 10:7. По този начин общият резултат в сблъсъка стана 2-1, а България се прости с мечтите си за четвъртфинал в надпреварата. Българите завършиха на трето място в група C, а победител е тимът на Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След страхотна битка България отпадна от ATP Cup Павел Димитров
Теми:  
atp cup | александър лазаров | григор димитров | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook