След тежка битка Халеп стартира успешно участието си в Синсинати

от в 20:39 на 14.08.2019
В
Симона Халеп успя да отстрани рускинята Екатерина Александровa в качествен драматичен сблъсък след 3:6 7:5 6:4. Екатерина не успя да надделее над световната номер четири въпреки доброто си представяне от линията за сервис, но множеството непредизвикани грешки дърпаха 24-годишната Александрова надолу, а въпреки че на два пъти беше на две точки от победата, рускинята така и не успя да затвори мача в своя полза.



През първия сет и двете играха равностойно до 2:2, ала след като пропиля четири възможности за пробив, нервите на румънката не издържяха и тя успя да спечели още едва осем точки в рамките на откриващата част, която завърши с 6:3 в полза на аутсайдерката за по-малко от 40 минути на корта.






По време на втората част началният удар на рускинята видимо блесна, ала за сметка на това непредизвиканите ѝ грешки се увеличиха. От своя страна, Халеп разбра, че трябва да смени тактиката и да заиграе по-агресивно. Макар че допусна ранен пробив, Симона успя да направи рибрейк, което предаде инициативата в нейна полза, благодарение на която последва още един пробив на сметката на бившата номер едно, а по този начин срещата бе пратена в решителен сет. 





В нея Симона стартира с трудно подаване, в което ѝ се наложи да отразява два ранни брейкбола, ала все пак до пасив от пробив не се стигна. Румънката даже успя на свой ред да пробие, а макар че последва моментален рибрейк, шампионката от тазгодишния Уимбълдън спечели нов гейм на ретур при 4:4 благодарение на две двойни грешки от ракетата на Александрова. Този пробив се оказа и решаващ, тъй като Халеп затвърди съвсем безпроблемно, а с тази си победа румънката се класира за осминафиналите на турнира в Синсинати, където ще се изправи срещу победителката от двубоя измежду Мадисън Кийс и Гарбинье Мугуруса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След тежка битка Халеп стартира успешно участието си в Синсинати В

Коментари





Следвайте ни в Facebook