След титлата в Астана: Джокович се класира за Финалния Мастърс в Торино!

от в 16:31 на 10.10.2022
Мирела Николова

През настоящата година Новак Джокович трябваше да пропусне множество надпревари заради решението си да не се ваксинира, което поставяше под въпрос участието му във Финалния Мастърс на 8-те най-добри в края на сезона. Понастоящем сърбинът заема 10-ата позиция в годишната ранглиста, но това няма да му попречи да участва на Финалите в Торино, тъй като според правилника тенисист, който е носител на титла от Големия шлем в съответната година, автоматично получава правото да се състезава, като единственото условие е въпросният играч да е между №8 и №20 в класацията за сезона.

В неделния ден Ноле завоюва своята 90-а професионална титла на АТР 500 турнира в Астана, като по този начин си гарантира, че ще завърши 2022-ра в топ 20 по точки за сезона. Независимо от резултатите му и тези на неговите колеги до края на годината, няма възможност балканецът да загуби мястото си сред първите 20 в годишната ранглиста и така се присъединява към Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Каспър Рууд и Стефанос Циципас, които също вече си резервираха билет за Nitto ATP Finals (13 - 20 ноември).

За Джокович това ще бъде 15-о участие в Заключителния Мастърс, където е триумфирал общо пет пъти. По брой трофеи в турнира белградчанинът заема второ място в подреждането заедно с Пийт Сампрас и Иван Лендл, като единственият, който има повече титли от тях, е отказалият се наскоро Роджър Федерер, разполагащ с шест заглавия.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След титлата в Астана: Джокович се класира за Финалния Мастърс в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook