След титлата в Чънгду: 19-годишният Шанг се срина под очакванията на публиката в Пекин

от в 09:57 на 27.09.2024
Елеонора Александрова

Броени дни, след като спечели дебютната си ATP титла в Чънгду, 19-годишният Джунченг Шанг загуби още в първия кръг на турнира в Пекин. Неговият сънародник Бу Юнчаокете победи световния номер 55 с 6:7(3) 6:2 6:4 за 2 часа и 30 минути игрово време. По-опитният от двамата китайци демонстрира, че неслучайно през миналата седмица достигна до дебютния си ATP 1/2-финал в ATP Тура, с което си осигури дебют в топ 100, а в следващия кръг той ще премери сили с шестия поставен Лоренцо Музети.

Срещата започна равностойно, ала тийнейджърът постепенно започна да показва по-голямата си класа и в резултат на това реализира пробив в седмия гейм. В този момент обаче последва спад в играта на Шанг и по-нискоранкираният състезател успя да изравни резултата и да доведе нещата до тайбрек, но там тийнейджърът беше категорично по-добрия играч и заслужено поведе в отделните сетове.

Втората част започна с три поредни пробива, ала в крайна сметка Бу бе този, който пое инициативата в мача, а видимо неговият сънародник вече беше поизчерпал физическия си запас от сили и световният номер 96 изравни общия резултата, печелейки 5 от следващите 6 гейма.

Световният номер 96 продължаваше да лети по корта и си осигури преднина от два пробива още в самото начало на решителния сет - 3:0. Комфортният аванс, доведе до отпускане от страна на аутсайдера и Щанг се сбори в опит да продължи своята победи серия, изравнявайки при 4:4.

Бу обаче изпозлва по-свежите си крака и направи заключителните минути от мача максимално физически, което му позволи да не загуби нито гейм повече и да спечели първи мач в своята кариера на ниво ATP 500!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След титлата в Чънгду: 19-годишният Шанг се срина под очакванията на публиката в Пекин Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бу юнчаокете | джунченг шанс | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook