След точно час игра: Осака срази Кербер в битката на бившите №1 в Маями!

от в 20:44 на 24.03.2022
Мирела Николова

Наоми Осака напусна корта в Индиън Уелс разплакана, но изглежда, че проблемите вече са зад гърба на японката, която днес постигна втора поредна победа на WTA 1000 турнира в Маями. Това стана факт след категоричен успех над друга бивша №1 в лицето на Анджелик Кербер с 6:2 6:3 след точно 60 минути престой на корта. По този начин четирикратната шампионка от Шлема си осигури участие в третия кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу световната №74 Каролина Мухова, надделяла над финалистката от US Open Лейла Фернандес.

В началните минути от срещата и двете тенисистки изпитваха проблеми с началния си удар, което откриваше редица възможности за пробив пред посрещащата. Осака съумя да се възползва по-добре от шансовете си и благодарение на агресивните си ретури, с които не даваше нужното време за реакция на противничката си, осъществи първия брейк, който впоследствие бе затвърден, макар и след труден сервис гейм - 3:0. Веднъж получила инициативата в резултата, японката не се поколеба нито за миг и безпроблемно поддържаше аванса си, за да се поздрави с успеха в първия сет, подпечатвайки го с втори пробив на своята сметка.

Безметежните подавания за Осака продължиха и във втората част, когато тя демонстрираше завидна стабилност от всяка част на корта, докато неточностите от противниковата страна продължаваха да се множат, което помогна на японската представителка отново да спечели сервис гейма на Кербер, осигурявайки си преднина от 4:1. Световната №77 продължи да доминира събитията на корта и не допусна нито спад в концентрацията си оттук насетне, за да може не след дълго да прати сблъсъка в историята.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След точно час игра: Осака срази Кербер в битката на бившите №1 в Маями! Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | маями | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook