След тренировка с Григор: Радулов сътвори страхотен обрат на РГ; Иванова с нова победа

от в 18:28 на 05.06.2023
Мирела Николова

Тази вечер Григор Димитров ще излезе за осминафиналния си двубой на Ролан Гарос, но той далеч не е единственият българин, който в момента представя страната ни в Париж. По-рано днес нови български победи в турнира донесоха две от младите ни надежди в лицето на 16-годишната Ива Иванова и Илиян Радулов, който е поставен под номер пет в схемата при юношите и преди днешния си двубой проведе тренировки заедно с Григор Димитров и Лоренцо Музети.

На старта Илиян Радулов имаше за съперник Алексей Панарин, намиращ се на 31-ва позиция в младежката ранглиста. Двубоят продължи цели 2 часа и 32 минути, но в крайна сметка нашето момче показа борбен дух и съумя да осъществи страхотен обрат, за да затвори срещата в своя полза след 6:7(3) 6:4 6:1 и така да се класира за втория кръг, където му предстои среща с Пол Барбие Газьо от Франция.

В откриващата част сънародникът ни проби съперниковото подаване и получи възможност да сервира за успеха в сета при 5:3, но позволи спад в представянето си, довел до пропуснат сетбол и обрат до 5:6. В последвалия тайбрек родният ни представител изостана от самото начало и съвсем скоро предаде дебютната част. Във втория и третия сет обаче Радулов стабилизира нивото си на игра и успя да наложи волята си, за да заслужи крайния си успех.

По-късно на корта в Париж излезе 16-годишната Ива Иванова, за която това е дебютно участие на турнир от Големия шлем. До момента обаче липсата ѝ на опит в надпревари от подобно ниво по никакъв начин не се отразява на представянето ѝ и българката показва впечатляваща стабилност във всеки един аспект от играта, което ѝ помогна да намери място в осминафиналната фаза без нито един загубен сет. 

Днес нашето момиче постигна своята втора победа в турнира, надделявайки над световната №43 при девойките Франческа Паче след едва 71 минути игра и крайното 6:4 6:4. Така тя продължава към третия етап на турнира, където в битка за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Хана Клъгман или Клерви Нгунуе.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След тренировка с Григор: Радулов сътвори страхотен обрат на РГ; Иванова с нова победа Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | ива иванова | илиян радулов | Обзори | ролан гарос 2023 | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook