След тричасов трилър: Алкарас надигра местен представител на старта в Париж!

от в 17:30 на 02.11.2021
Диана Андреева

Карлос Алкарас за пореден път показа, че независимо от все още почти нищожния си опит в ATP Тура, е способен да издържа както физически, така и психически и в най-продлжителните срещи. След наистина оспорван мач тинейджърът от Испания надигра местния представител Пиер Юг Ербер и се поздрави с крайната победа след пълен обрат - 6:7(4) 7:6(2) 7:5. 

През по-голямата част от откриващият сет двамата бяха равностойни на корта. Алкарас първи се оказа по-настоятелен и успя да поведе с пробив, но преднината му бе моментално заличена и паритетата в резултата се завърна. Двамата съперници бяха непоколебими от линията за сервис, за да се стигне до закономерното изиграване на тайбрек. В него по-опитният на корта Ербер бързо установи контрол и въпреки че бе на път да допусне изравняване от 6:2, той все пак добави частта на сметката си. 

Мачът продължи да бъде много равностоен, а подаванията преминаваха изцяло лишени от интрига, тъй като бяха доминирани от сервиращите. Играта на ретур на двамата състезатели не бе на нужното високо ниво, за да се достигне до пробив и така частта отново щеше да бъде решена в тайбрек. Този път обаче събитията на корта се развиха в коренно различна посока и този път инициативата бе в ръцете на тинейджъра, който без никакви колебания, възвърна паритета в отделните части.

Решаващата част се разви много аналгочино на откриващия сет. Двамата отново си размениха по един брейк за 4:4, а впоследствие инициативата отново бе в половината на сервиращите. Алкарас се оказа по-стабилният в заключителните моменти и сякаш по-лесво овладяваше напрежението в играта си. Тинейджърът демонстрира завидна концентрация и неочаквано проби в последната възможност пред себе си за 7:5, слагайки точка на спора след 2 часа и 53 минути здрава битка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След тричасов трилър: Алкарас надигра местен представител на старта в Париж! Диана Андреева
Теми:  
карлос алкарас | париж мастърс | пиер-юг ербер | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook