След триумф над местен талант и над Рубльов: Григор е финалист на демотурнир във Виена!

от в 20:32 на 21.10.2022
Мирела Николова

Григор Димитров не успява да покаже най-добрата си форма през последните месеци, свидетелство за което е фактът, че е загубил 6 от последните си 7 срещи. Последният неуспех за родния ни представител дойде по-рано през настоящата седмица, когато той допусна поражение още на старта на надпреварата в Стокхолм срещу Иржи Лехечка. Сега за нашето момче предстои участие в престижния АТР 500 турнир във Виена, като преди началото на официалната надпревара българинът реши да се включи в състезание с демонстративен характер, в което участват общо шестима тенисисти, другите петима от които са Тейлър Фриц, Андрей Рубльов, Диего Шварцман, Карен Хачанов и надеждата на домакините Филип Мизолич.

Регламентът на турнира включва изиграването на два четвъртфинала, победителите от които се изправят срещу първите двама поставени, които почиват на старта. Форматът на всеки от двубоите е 2 от 3 тайбрек сета, тоест мачовете продължават между 10 и 30 минути, като изключение от това прави финалът, който ще бъде във формат 3 от 5.

В първия си сблъсък най-добрият ни тенисист се изправи срещу местния талант Филип Мизолич, чиято съпротива сломи след 7:0 10:8. Първата ни ракета се нуждаеше от известно време, за да се нагоди към игровия стил на 21-годишния си съперник, но впоследствие успя да наложи изцяло волята си на корта и след образцово проведен втори сет, изпълнен със зрелищни отигравания от негова страна, намери място в полуфиналите.

В битка за място във финалната битка Димитров се изправи срещу най-високопоставения тенисист в схемата Андрей Рубльов и след равностоен сблъсък успя да преодолее световния №8 след обрат с 5:7 7:5 7:5. В откриващата част инициативата бе на страната на руснака, който бе по-агресивният от двамата и подпомогнат от двойна грешка на сетбол на нашия сънародник, получи аванс в отделните сетове.

Впоследствие качеството на игра остана високо, като родният ни представител продължи да предприема удари със сериозна доза риск, който обаче се отплати и му донесе изравняване на общия резултат. В решителния трети сет Димитров реализира няколко неспасяеми уинъра, които в комбинация с прецизно насочените му ретури наклониха везните в негова полза и не след дълго хасковлията сложи край на мача, спечелвайки си правото да спори за трофея, където го очаква сблъсък с Тейлър Фриц или Карен Хачанов.

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След триумф над местен талант и над Рубльов: Григор е финалист на демотурнир във Виена! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook