След триумфа над Григор: Шампионът от Женева стартира на РГ с победа без допуснат пробив

от в 14:51 на 30.05.2023
Мартин Петков

Николас Джари продължава да трупа позитиви и след титлата си в Женева през миналата седмица, по пътя към която надви Александър Зверев, Каспър Рууд, както и Григор Димитров във финала, то днес чилиецът нямаше затруднения да открие победоносно кампанията си на Ролан Гарос. Шампионът в швейцарския град изигра сблъсъка си на старта в Париж почти по съвършен начин, след като не допусна нито веднъж да бъде пробит, за да се справи в последователни сетове с клей специалиста Уго Делиен - 6:4 6:4 6:2. По този начин световният номер 35, който вече се намира в серия от шест поредни победи, се класира за втория етап във френската столица, където му предстои да срещне 16-ия поставен Томи Пол.

Началото на двубоя беше повече от отлично за Джари, който зае агресивна позиция на ретур и се възползва от колебливото подаване на боливиеца, за да го притисне, като обърна сервиса му от резултат 40:15 и след серия от форхенди реализира дебютния пробив за мача. Впоследствие световният номер 160 стабилизира началния си удар и на свой ред беше напът да демонстрира, че е сред опасните състезатели на червени кортове в Тура и чрез страхотната си защита достигна до брейкбол в осмия гейм, ала чилиецът не трепна и разчитайки на вездесъщия си сервис оцеля, с което записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част вече видимо двамата южноамерикански състезатели бяха влезли в ритъм, като се бореха за всяка точка и макар всеки от тях да пропусна шансове за пробив в първото подаване на своя колега, то шампионът в Женева остана целеустремен в преследването на брейка и скоропостижно отмъкна началния удар на съперника си. Оттам насетне Делиен нагледно нямаше отговор срещу комбинациите на по-високоранкирания тенисист, които се основаваха на сервиса му и неговия форхенд, като Джари нито за секунда не трепна и увеличи преднината си в общия резултат на срещата.

С настъпването на третия сет подаващите установиха известен контрол над случващото се, като боливиецът пръв наруши това статукво и отново се потруди достатъчно, за да си осигури брейкбол, ала както вече неведнъж видяхме, то световният номер 35 нямаше никакви колебания да го отрази и мигновено използва придобития импулс, осъществявайки ключов пробив. Делиен не се примири така лесно със съдбата си и опита да хвърли всички сили в търсенето на рибрейк, но чилиецът просто беше решен, че днес няма да загуби нито веднъж на свой сервис и спаси нови три брейкбола, преди да причисли към актива си подаването на противника и със серия от пет поредни гейма подпечата триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След триумфа над Григор: Шампионът от Женева стартира на РГ с победа без допуснат пробив Мартин Петков
Теми:  
atp | Николас Джари | ролан гарос | уго делиен

Коментари





Следвайте ни в Facebook