След триумфа над Плишкова: 20-годишната Шнайдер срази и шампионка от Шлема за 7-ма поредна победа

от в 20:22 на 03.07.2024
Георги Димитров

Намиращата се във формата на живота си Даяна Шнайдер удължи победната си серия на 7 поредни мача. 20-годишната рускиня взе скалпа на някогашната шампионка от Откритото първенство на САЩ, Слоун Стивънс във втория кръг на Уимбълдън. Американката бе напълно безпомощна пред мощните удари на вдъхновена Шнайдер и прекара на корта едва 51 игрови минути, печелейки едва 2 гейма. Рускинята взе своето с 6-1 6-1, като за краткото си време, прекарано на корта, успя да запише цели 19 уинъра, които направиха голямата разлика в мача, а така шампионката в Бад Хомбург демонстрира, че неслучайно на старта отстрани бившата номер едно и финалистка - Каролина Плишкова.

Стивънс спечели първите две точки на сервиса на Шнайдер и по всичко личеше, че ще станем свидетели  на един много интересен двубой, но като че ли това бе единственото позитивно нещо за американката през днешния ден. След като обърна гейма си с 4 поредни точки, младата рускиня нямаше проблеми да пробие във втория гейм, а оттам насетне не и отне дълго преди да спечели първия сет с 6-1.

Последва кратка пауза, заради лошото време, но след подновяването на играта, картинката не се промени и Шнайдер продължи с абсолютната си доминация. Стивънс определено не можеше да си намери място на корта и след още 20 тежки минути, американката събра куфарите си и се сбогува с Уимбълдън след ново 6-1 в полза на Шнайдер.

В 3-ти кръг Шнайдер ще участва в повторение на полуфинала от Бад Хамбург срещу Ема Наваро, която също с лекота се справи със съпротивата на Наоми Осака във втори кръг и определено ще търси реванш, след като миналата седмица Шнайдер я победи за втори път през този сезон с 2-1 сета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След триумфа над Плишкова: 20-годишната Шнайдер срази и шампионка от Шлема за 7-ма поредна победа Георги Димитров
Теми:  
wta | даяна шнайдер | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook