След триумфа над Швьонтек: Александрова записа още една топ 5 победа и е на 1/2-финал в Маями!

от в 11:18 на 28.03.2024
Калоян Соколов

Екатерина Александрова хвърли голямата "бомба" на турнира в Маями, отстранявайки световната номер едно и бивша шампионка Ига Швьонтек. Това беше първа победа на рускинята над водачка в световната ранглиста, но тази нощ тя отново показа, че много добре знае как се побеждават най-големите имена в спорта и надигра местната любимка Джесика Пегула с 3:6 6:4 6:4, класирайки се за дебютния си полуфинал във Флорида, където я очаква сблъсък с последната надежда за титла на домакините, а именно Даниел Колинс. Успехът на 14-ата поставена ѝ отне точно 2 часа игрово време на корта и така тя вече може да се похвали с три спечелени срещи с представителки на топ 5 от началото на настоящия сезон, което е своеобразен рекорд по този показател.

Двубоят започна напълно равнстойно и всяка една от двете печелеше с лекота своите подавания. Александрова видимо се опитваше да запази същото ниво на агресия от мача си с топ поставената, но днес нещата не се получаваха със същата лекота за нея и нейните непредизвикани грешки непрекъснато се увеличаваха, което позволи на световната номер пет да реализира два поредни брейка и да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Рускинята по никакъв начин обаче не забави темпото във втория сет и постепенно уинърите замениха неточностите, а Пегула можеше единствено да се надява бурята да отмине. Подобно нещо далеч не се случи и самата американка трябваше на два пъти да изгуби своя сервис, като макар да върна единия от пробивите си изоставане, то тя не намери сили за някакъв по-сериозен обрат и победителката щеше да бъде определена в трета решителна част.

Александрова продължи да е по-добрата тенисистка на корта и закономерно се откъсна с пробив напред за 3:2, само че впоследствие сама си усложни задачата, допускайки две поредни двойни грешки и по-високоранкираната тенисистка изравни резултата. Все пак смелите действия на 14-ата поставена бяха възнаградени и тя отново отмъкна подаването на съперничката си, за да вземе аванс от 5:4 и този път не допусна спадове до приключването на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След триумфа над Швьонтек: Александрова записа още една топ 5 победа и е на 1/2-финал в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | екатерина александрова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook