След триумфа в Стокхолм: Пол се провали на старта във Виена и ще бъде изпреварен от Григор

от в 18:49 на 23.10.2024
Елеонора Александрова

Един от преките конкуренти на Григор Димитров за класиране на ATP финалите в Торино, Томи Пол, отпадна още в първия кръг на ATP 500 турнира във Виена. Само преди броени дни американецът победи именно първата ни ракета на финала в Стокхолм, за да стане шампион в шведската столица за втори път в кариерата си.

Изглежда обаче световният номер 12 не се беше възстановил максимално добре от изминалата тежка седмица, а непредизвиканите му грешки преобладаваха над завършващите удари, което позволи на Накашима да се наложи с 6:4 6:4 за 1 час и 47 минути игрово време.

Любопитен е фактът, че досега непоставеният тенисист никога не е губел срещу представителя на топ 15 във вече 4-те им мача на ниво ATP, а в следващия кръг той ще премери сили с Карен Хачанов.

Новината е повече от добре дошла за Димитров, тъй като българинът отново ще измести Пол от 10-тата позиция в годишната ранглиста (само с победата си срещу Жанг той е вече с актив от 3150 точки, докато американецът е с 3135), а това означава, че шансовете да го видим на ATP Финалите в Торино стават все по-големи.

Срещата започна с ранен пробив за  световният номер 38, който вземаше топката много рано и изцяло доминиташе на корта. Пол пък излеждаше тотално извън ритъм, пропускайки редица рутинни удари и изобщо не беше конкурентен на своя опонент. Непоставеният тенисист поддържаше с лекота аванса си и спокойно дори можеше да реализира втори брейк, което не се случи, но това по никакъв начин не спря Накашима по пътя към спечелването на сета.

Втората част започна с бързо спечелени подавания от сервиращите, докато третият гейм се превърна в същински 10-минутен трилър, в който Накашима имаше 4 брейкбола пред себе си, само че шампионът от Стокхолм оцеля и поведе с 2:1. 

Въпреки пропуснатите възможности, по-нискоранкираният състезател продължаваше да стои по-добре на корта и пробивът дойде в седмия гейм, като победата изглеждаше на една ръка разстояние за аутсайдера.

Въпреки трудната ситуация, в която се намираше, четвъртият поставен показа характер, като в последния възможен момент имаше реален шанс да изравни за 5:5 ала Накашима показа достатъчно здрави нерви, за да запази преднината си и по този начин да свърши една отлична услуга на Григор Димитров!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След триумфа в Стокхолм: Пол се провали на старта във Виена и ще бъде изпреварен от Григор Елеонора Александрова
Теми:  
atp | брендън накашима | виена | григор димитров | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook