След US Open: Григор Димитров отбелязва лек спад в световната ранглиста

от в 03:33 на 11.09.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров има с какво да запомни тазгодишния US Open, след като реализира първия си обрат от 0:2 сета на старта, а в следващата фаза не остави шансове на бившия №1 Анди Мъри, сломявайки го в последователни части. Така българинът достигна до третия етап на надпреварата в Ню Йорк, където се изправи срещу Александър Зверев, но не съумя да постигне нов подвиг и инкасира четирисетова загуба.

По този начин родният ни представител надгради резултата си от миналогодишното издание на турнира, когато напусна състезанието във втори кръг. Макар да прибави нови 45 точки към своя актив, то първата ни ракета губи една позиция при днешното обновяване на световната ранглиста и отстъпва до №20. Това е факт заради великолепните изяви на 20-годишния Бен Шелтън, който достигна до 1/2-финалната фаза на турнира и отбелязва скок от цели 28 места до №19 в света, с което изпреварва Димитров.

За нашия сънародник сега предстоят турнирите на китайска земя, които се завръщат в календара на АТР след 4-годишна пауза. Според предварителния си график хасковлията ще стартира с участие на АТР 250 надпреварата в Чънду (20-26 септември), след което ще го видим на състезанията в Пекин и Шанхай.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След US Open: Григор Димитров отбелязва лек спад в световната ранглиста Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook