След успех над световната №4: Опонентката на Томова на АО е 1/2-финалистка в Аделаида

от в 15:00 на 12.01.2023
Мирела Николова

По-рано през днешния ден бе изтеглен жребият за тазгодишния Аустрелиън Оупън, който отреди първата ни ракета при дамите Виктория Томова да се изправи на старта срещу световната №12 Белинда Бенчич. Това се явява още по-сериозно предизвикателство за родната ни представителка, тъй като швейцарската тенисистка се намира във впечатляваща форма през първите седмици на новия сезон и днес се класира за полуфиналите на WTA 500 надпреварата в Аделаида след трисетов успех над четвъртата в света Каролин Гарсия. Победата за швейцарката дойде след 6:2 3:6 6:4, а в битката за място във финалния двубой ѝ предстои да се изправи срещу шестата поставена Вероника Кудерметова.

Откриващата част премина под пълната доминация на олимпийската шампионка, която умело изваждаше своята противничка от комфортната ѝ зона, миксирайки плоски със сечени удари. Пропуските от страна на французойката не спираха да се множат и така швейцарската представителка поведе с 5:1, след което бе само въпрос на време да затвори сета в своя полза.

Втората част стартира далеч по-равностойно, тъй като Гарсия съумя да стабилизира изявите си и вече все по-често я виждахме да заема офанзивна позиция в разиграванията. Именно тази промяна в играта ѝ я изведе до първи пробив в шестия гейм, който се оказа и решителен за изравняване на общия резултат.

В началото на финалния сет инициативата отново бе на страната на Бенчич, която бе първата, реализирала брейк за 3:1. Моментално след това обаче тя допусна драстичен спад в нивото си на представяне и след серия от неточности изгуби преднината си - 3:3. Последваха минути, в които двете състезателки бяха абсолютно безпогрешни на начален удар, но в десетия гейм Гарсия бе застигната от нервното напрежение, заради което допусна няколко непредизвикани грешки в подаването си, помогнали на швейцарката да запише нова победа на сметката си.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След успех над световната №4: Опонентката на Томова на АО е 1/2-финалистка в Аделаида Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | Аустрелиън Оупън 2023 | белинда бенчич | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook