След успеха над Алкарас: Дрейпър се срина срещу удобен съперник и записа първа загуба на трева

от в 20:43 на 21.06.2024
Калоян Соколов

Джак Дрейпър вчера постигна най-голямата победа в своята кариера, надигравайки Карлос Алкарас. Новият британски номер едно прекъсна серията от 12 поредни победи на трева за актуалния шампион от Ролан Гарос и го детронира в Куинс. 22-годишният играч през миналата седмица завоюва дебютната си титла на ниво ATP, надделявайки над Матео Беретини на финала в Щутгарт и до днес беше единствения непобеден тенисист на трева, който е играл повече от един турнир на тази настилка от началото на сезона.

Това обаче се промени през днешния ден, след като голямата надежда на домакините не можа да затвърди сензационния си триумф над 3-кратния "мейджър" носител и беше отстранен от Томи Пол, въпреки че беше побеждавал американеца в 3 от 4-те им досегашни срещи. Световният номер 13 се наложи с крайното 6:3 5:7 6:4 и ще спори за място във финала с един измежду квалификанта Ринки Хиджиката и Себастиан Корда (отстранил Григор Димитров), а любопитното е, че Пол е единственият останал поставен тенисист в основната схема.

Дрейпър беше бледа своя сянка в откриващия сет, където направи едва 3 уинъра срещу 4 непредизвикани грешки. Британецът не беше пробиван в хода на седмицата, но се пропука още в самото начало и изостана с 1:3. Младокът показа качеството на агресивните си ретури и бързо изравни резултата, но по-високоранкираният тенисист беше далеч по-постоянен и спечели сета след серия от 3 поредни гейма в своя полза.

Левичарят стабилизира подаването си и загуби само една точка на първи сервис за цялата втора част. Шампионът от Щутгарт направи 3 пъти повече завършващи удари спрямо допуснатите си неточности и съумя да пробие на нула в 12-ия гейм, за да вкара сблъсъка в решителен сет.

Петият поставен обаче даде на любимеца на публиката да опита от собственото си лекарство, осъществявайки брейк без загубена точка в седмия гейм и показа здрави нерви, когато сервираше за мача при 5:3 в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След успеха над Алкарас: Дрейпър се срина срещу удобен съперник и записа първа загуба на трева Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | куинс | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook