След успеха над Григор: Зверев записа нова убедителна победа и оформи зрелище с Медведев

от в 19:44 на 16.08.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев през вчерашния ден бе в стихията си и не остави никакви шансове на Григор Димитров, надделявайки над него с категоричното 6:2 6:2. Днес пък германецът изигра още един солиден двубой и макар да имаше известни затруднения, то все пак преодоля съпротивата на коравия Йошихито Нишиока - 7:5 6:4.

По този начин бившият номер две се класира за 1/8-финалната фаза в Синсинати, където го очаква за четвърти път през сезона да срещне Даниил Медведев, от когато губеше неизменно досега от началото на 2023-та.

Самият Зверев категорично не таи особено топли чувства към руснака, когото определи за "един от най-нечестните играчи в Тура" и предстои да разберем дали ще съумее най-после да вземе частичен реванш за всички поражения, които регистрира в последните месеци от московчанина.

16-ият поставен откри мача с пробив и впоследствие затвърди предимството си, макар че трябваше да отразява брейкбол. Бившият шампион имаше огромно предимство в скоростта на своите удари спрямо съперника си и нямаше проблеми да контролира разиграванията, само че Нишиока умело разнообразяваше нещата с къси топки и често печелеше надлъгванията в близост до мрежата. Японецът отрази сетбол в деветия гейм и дори върна пробива, изравнявайки при 5:5, но фаворитът реагира мигновено и затвори сета с два поредни гейма в своя полза.

Втората част стартира с два равностойни гейма, в които всеки от двамата играчи имаше шансове за пробив, само че до такъв не стигна. Нишиока правеше страхотно впечатление със своята борбеност и всъщност допускаше далеч по-малко грешки спрямо по-високоранкирания играч, ала страдаше от липсата на завършващ удар в арсенала си и се пропука при 4:4, позволявайки на някогашния номер две да се поздрави с крайния успех.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над Григор: Зверев записа нова убедителна победа и оформи зрелище с Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | йошихито нишиока | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook