След успеха над Лазаров: Музети не остави шансове на квалификант в София!

от в 18:02 на 30.09.2022
Мартин Петков

Лоренцо Музети се движи във възходяща линия през последните месеци и в представянето му се забелязват множество позитиви, сред които и дебютна титла на ниво АТР, която завоюва в Хамбург срещу Карлос Алкарас във финала. Италианецът преди броени дни разочарова голяма част от българските почитатели на тениса, след като отстрани в тричасов спектакъл родната четвърта ракета Александър Лазаров, ала днес затвърди отличните впечатления и надигра квалификанта Ян-Ленард Щруф - 7:6(3) 6:1. За световния номер 30 в полуфинален сблъсък предстои да срещне Марк-Андреа Хюслер, където ще търси място на втори финал в кариерата си.

В началото на двубоя италианецът видимо подцени съперника си и под натиска от негова страна се пречупи, като с двойна грешка предаде дебютното си подаване. Не отне много време обаче на Музети, преди да демонстрира безспорната си класа и с редица впечатляващи отигравания матира германеца, за да навакса пасива си, а дори разполагаше и с възможност да вземе брейк аванс над него, която пропиля. До края на частта двамата се концентрираха върху печеленото на собствените си подавания и събитията доведоха до логичен тайбрек, в който световният номер 30 осъществи обрат от изоставане с минибрейк, за да надделее в откриващия сет.

Във втората част представителят от "Ботуша" играеше навярно най-добрия си тенис и доминираше във всеки един аспект на корта, като безапелационно поведе с два пробива аванс при 5:0. Щруф все пак намери сили, колкото да се разпише в резултата, ала Музети беше безкомпромисен и подпечата продължаването си към полуфиналите на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над Лазаров: Музети не остави шансове на квалификант в София! Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | лоренцо музети | софия оупън | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook