След успеха над Надал: Зверев удари по конкуренцията с още едно бляскаво представяне срещу Гофен

от в 16:34 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев пристигна на Ролан Гарос със заявката да бъде един от най-големите фаворити за трофея в Париж, след като спечели титлата на Мастърса в Рим. Световният номер 4 защити репутацията си по най-добрия възможен начин в първия кръг на турнира, когато надделя над 14-кратния шампион Рафаел Надал в една същинска тенис класика. Днес пък олимпийският шампион от Токио трябваше да премери сили с още един славен ветеран, а именно Давид Гофен, срещу когото беше загубил 4 от 7-те си досегашни срещи.

Гофен в първия кръг изненадващо триумфира над шампиона в Лион - Джовани Мпечи Перикар, като това се случи при много драматични обстоятелства и впоследствие беглиецът се беше оплакал от обидите на френската публика по свой адрес, заявявайки как подобно нещо е възможно само във Франция. Въпреки това, то бившият номер 7 можеше да се радва на сериозна подкрепа от страна на феновете в мача си срещу германеца, но и това не се оказа достатъчно, за да бъде спрян шампиона от Рим, който надделя с крайното 7:6(4) 6:3 6:2, за да оформи сблъсък с един измежду Лусиано Дардери и Талон Грийкспор в третия кръг на надпреварата.

Световният номер 115 ни върна към най-добрите си години с играта си от първия сет, където се стараеше да взема топката максимално рано и поставяше непрекъснато Зверев в защитна позиция. Аутсайдерът сервираше на много високо ниво и не беше изправен пред нито един брейкбол до 11-ия гейм, когато фаворитът си осигури сетбол, но ветеранът не трепна и вкара сета в тайбрек.

Там белгиецът пръв реализира мини брейк, повеждайки с 2:0, но пропусна редица шансове в разигравания, които беше изградил по най-добрия възможен начин, а 4-ият поставен усети колебанията от другата страна на мрежата и изостри значително своите удари, като съумя да поведе с 4:2 при смяната на полетата и впоследствие нямаше проблеми да сложи точка на спора в откриващия сет.

Постепенно фаворитът заигра по-агресивно, докато сервисът на Гофен често го предаваше и той беше пробит след двойна грешка в самото начало на втората част. Ветеранът се опита да отреагира и имаше шанс за направата на рибрейк, само че германецът не трепна и вече все повече се виждаше как неговото темпо става твърде високо за по-нискоранкирания играч, който все повече изнемогваше на корта и предаде сета с още един инкасиран пробив.

Оттам насетне Саша напълно контролираше хода на мача, докато бившият 1/4-финалист закъсняваше често за ударите си и правеше сериозен брой непредизвикани грешки, а Зверев нямаше спиране по пътя към победата и затвори двубоя с поредица от 5 последователни гейма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След успеха над Надал: Зверев удари по конкуренцията с още едно бляскаво представяне срещу Гофен Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook