След успеха над Швьонтек: Корне не успя да продължи победния си ход и напусна Уимбълдън

от в 20:37 на 04.07.2022
Мирела Николова

Ализе Корне сътвори най-голямата изненада дотук на Уимбълдън, спирайки серията от 37 поредни победи на световната №1 Ига Швьонтек в третия етап. Французойката обаче не успя да затвърди успеха си, след като през днешния ден отстъпи на световната №44 Айла Томлянович след оспорвана трисетова битка. Представителката на Австралия демонстрира отлична игра във всяка зона от корта и същевременно да се възползва от множеството непредизвикани грешки на своята съперничка, оформяйки крайното 4:6 6:4 6:3, за да намери място в четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Великобритания за втора поредна година. В битка за продължаване към полуфиналите родената в Загреб тенисистка ще се изправи срещу поставената под №17 в схемата Елена Рибакина.

Двубоят стартира по великолепен начин за Корне, която отново налагаше агресивния си стил на игра, предизвиквайки неточности от противниковата страна. Това ѝ помогна да осъществи ранен пробив, благодарение на който се откъсна напред с 4:1. Непредизвиканите пропуски на Томлянович валяха един след друг и ѝ попречиха да осъществи обрат в сета, който след серия от четири поредни пробива в края отиде в сметката на французойката.

Проблемите от сервис за двете състезателки се пренесоха и във втората част, където почти всеки един сервис гейм се превръщаше в тежко изпитание за съответната тенисистка. Все пак австралийската представителка успя да стабилизира представянето си и същевременно да се възползва от зачестилите грешки на противничката, за да реализира късен брейк, допринесъл за изиграването на трети сет.

В него инициативата още от самото начало бе на страната на Томлянович, която подобри играта си във всеки един аспект. Тя демонстрираше стабилност както на сервис, така и на ретур, което в комбинация със солидното ѝ представяне от основната линия доведе до комфортна преднина от два пробива и 5:1. Единственият елемент от играта на Корне, който ѝ носеше успех във финалната част, бе представянето ѝ в близост до мрежата, но това далеч не се оказа достатъчно, за да бъде спряна австралийката към втори пореден четвъртфинал на Свещената трева.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След успеха над Швьонтек: Корне не успя да продължи победния си ход и напусна Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | айла томлянович | ализе корне | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook