След успеха над световната номер едно: Хадад Мая повали и олимпийската шампионка

от в 09:11 на 13.08.2022
Калоян Соколов

Трансформацията на Беатрис Хадад Мая през последната година е повече от впечатляваща. До неотдавна бразилката се намираше извън топ 100 и играеше главно в турнири под егидата ма ITF, но сега всичко е различно и тя е сред състезателките в най-добра момента форма. Хадад Мая спечели две поредни титли в сезона на трева, а явно това я е направило изключително уверена за мачовете на твърди кортове и през тази седмица ставаме свидетели на поредното впечатляващо представяне на южноамериканката.

Световната номер 24 постигна немислимото на 1/8-финалите в Торонто и нанесе поражение на водачката в схемата Ига Швьонтек, която доскоро беше в поредица от 37 поредни спечелени мача. Днес пък левичарката постигна нов ценен триумф, налагайки се над олимпийската шампионка Белинда Бенчич с 2:6 6:3 6:3 и тази нощ ще излезе в спор за място на финала срещу бившата номер едно Каролина Плишкова.

Двете състезателки започнаха с няколко уверени подавания и резултатът се движеше наравно до 2:2. Тогава швейцарката вдигна темпото неимоверно и нейните удари оставаха недостижими за съперничкaта ѝ. Подемът в действията на Бенчич я отведе до серия от 4 последователни спечелени гейма и скоро откриващата част беше спечелена от по-високоранкираната тенисистка.

12-тата поставена продължи да доминира на корта и се откъсна напред с 3:1, ала не спечели нито гейм повече във втория сет, а нещата се развиха по същия начин и във решителната част, тъй като отново олимпийската шампионка имаше преднина от ранен пробив, която пропиля и победата беше за южноамериканската състезателка.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над световната номер едно: Хадад Мая повали и олимпийската шампионка Калоян Соколов
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | белинда бенчич | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook