След величествената победа днес Джокович подобри нов рекорд на Федерер

от в 20:03 на 12.02.2021
Мирела Николова

През днешния ден световният №1 Новак Джокович за пореден път показа своя шампионски характер, непримирим дух и воля за победа, които го изведоха до наистина впечатляващ успех над Тейлър Фриц. Сърбинът получи травма в коремната област в началото на третия сет, което бе причина да се стигне до пета решителна част. В нея Ноле възкръсна като феникс от пепелта и съумя да триумфира по един невероятен начин, доказвайки още веднъж, че и сам войнът е войн!

През годините Джокера многократно е бил определян от мнозина специалисти като "ментален гигант", тъй като винаги се бори до последно и успява да намери изход от наглед невъзможни ситуации, както днешната. Независимо дали съперникът му разполага с две шампионски точки, или неприятна контузия ограничава движението му по корта, Новак и в двата случая е крайният победител. 

Именно това негово изумително качество му помага да измъква не един и два зрелищни 5-сетови трилъра, а точната им бройка след феноменалния успех днес е 33. Това го извежда на челното място в класацията за най-много спечелени мачове след изигран пълен формат, където до този момент лидер беше Роджър Федерер с 32.

Въпреки че днес пребори травмата си, след двубоя Джокович не изглеждаше обнадежден за следващите мачове, споделяйки, че най-вероятно е разкъсал мускул, което несъмнено би му попречило за предстоящите битки при евентуално участие във втората седмица на Откритото първенство на Австралия. Дали обаче контузията на световния №1 ще го лиши от възможността да продължи участието си на любимата си "мейджър" надпревара, или той ще превъзмогне физическия проблем и ще запази живи надеждите си за 18-та титла от Шлема, постигната на кортовете в Мелбърн, предстои да разберем!

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След величествената победа днес Джокович подобри нов рекорд на Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook