След загубата на Радукану: Още една шампионка от Шлема е аут от турнира в Сидни

от в 14:05 на 12.01.2022
Мирела Николова

Надпреварата от категория WTA 250 в Сидни е последната възможност за тенисистките да навлязат в оптимална форма преди стартиращия на 17 януари Аустрелиън Оупън. През вчерашния ден станахме свидетели на изненадващата загуба на Ема Радукану още на старта, а днес още една носителка на титла от Големия шлем трябваше да се сбогува с турнира и това е Петра Квитова. Сезонът за нея не стартира по най-добрия начин, тъй като тя допусна поражение в първия кръг и на надпреварата в Аделаида през миналата седмица, а през днешния ден тя инкасира ново ранно поражение от световната №10 Онс Жабер с 4:6 4:6.

В началото на двубоя и двете състезателки имаха изключително ниски проценти на сервис, което бе причината и за четири допуснати пробива в първите геймове. Паритетът бе възстановен за 3:3, след което двете стабилизираха представянето си от основната линия и спечелиха бързо своите подавания. Проблемите на начален удар за Квитова напомниха за себе си в десетия гейм и тя предаде сервис гейма си, а с това и откриващата част.

Вторият сет стартира оптимистично за чехкинята, която отново се подаде напред в резултата с ранен брейк и дори имаше два шанса да дублира преднината си, но те така и не бяха материализирани. Това даде необходимото самочувствие на Жабер, като тя побърза да се възползва от зачестилите неточности от ракетата на съперничката и така да навакса пасива си. Оттам насетне ролите на корта напълно се размениха и вече тунизийката беше тази, която диктуваше събитията, а пробивът бе само въпрос на време. Решителният момент отново дойде в десетия гейм, когато десетата в света бе повече от устремена към успеха и без никакви колебания спечели противниковото подаване на нула, подпечатвайки си мястото на четвъртфиналите, където я очаква среща с Анет Контавейт.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След загубата на Радукану: Още една шампионка от Шлема е аут от турнира в Сидни Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | Обзори | онс жабер | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook