След загубата на Ролан Гарос: Джокович се свлича до третото място в ранглистата

от в 10:18 на 01.06.2022
Мирела Николова

Снощи имахме възможността да се насладим на 59-ия титаничен сблъсък между двете водещи фигури на съвременния тенис Рафаел Надал и Новак Джокович, които изнесоха незабравим тенис спектакъл в Париж. Зрителите успяхме да наблюдаваме тенис от най-висока проба в продължение на повече от четири часа, преди Матадора да съумее да сломи съпротивата на световния №1 и да продължи мисията си към 14-а титла на Откритото първенство на Франция.

По този начин сърбинът не успя да защити трофея си от миналата година, което ще се отрази особено негативно на класирането му в световната ранглиста. В понеделник той започна своята рекордна 372-ра седмица на върха, но съвсем скоро предстои да загуби лидерската си позиция, тъй като от актива му ще бъдат отнети 1640 точки.

Така на 13 юни, когато ще бъдат премахнати точките от миналогодишния Ролан Гарос (през 2020 г. турнирът се проведе седмица по-късно), Джокович не само че ще загуби водачеството си, но напълно сигурно ще се свлече до третата позиция, бивайки изпреварен от Даниил Медведев и Александър Зверев. 

Съществува вероятност Ноле да бъде изместен от върха още през следващата седмица, в случай че Саша завоюва титлата в Париж. Причината е, че на 6 юни ще бъдат прибавени точките от тазгодишното издание на надпреварата и така играчите ще разполагат с точките си както от Ролан Гарос 2021, така и от 2021-ва.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След загубата на Ролан Гарос: Джокович се свлича до третото място в ранглистата Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | ранглисти | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook