След здрава битка срещу местен любимец: Рубльов удължи победната си серия в Баня Лука

от в 16:49 на 21.04.2023
Владислав Риждов

Андрей Рубльов се завърна ударно на корта, след като преди почти една седмица завоюва титлата на Мастърса в Монте Карло. Руснакът се намира в изключителна форма и нагледно показа това през вчерашния ден, когато не остави никакви шансове на перуанеца Хуан Пабло Варияс на старта в Баня Лука. Защитаващият шампион наглед не трябваше да има проблеми и с днешния си съперник Дамир Джумхур, но любимецът на местната публика показа сърцата игра и предложи здрава битка на втория в схемата. В крайна сметка обаче по-голямата класа на поставения под номер две си каза думата и той надделя след 7:5 6:3.

Рубльов изпитваше трудности в това да влезе в обичайното за себе си темпо, което в големи случаи се оказва непосилно за поддържане от неговите опоненти. За това основна вина имаше Джумхур, който предложи разнообразна игра и стриктно се придържаше към предварително подготвения си план. Босненецът отлично използваше размерите на корта, движейки по цялата му ширина световния номер 6, който изигра няколко изтощителни мача в Княжеството и умората със сигурност започваше да си проличава. Настоящият номер 202 търпеливо дочака своя миг и бе възнаграден с пробив в средата на сета, който впоследствие му позволи да сервира за откриващата част, водейки с 5:3. Тогава обаче, бившият член на топ 50 изигра най-лошия си гейм от началото на двубоя и предаде водачеството си, а неговият съперник започваше да се чувства все по-комфортно на корта. Рубльов възстанови паритета в резултата, а до края не загуби нито гейм повече, измъквайки в своя полза този така оспорван първи сет.

Въпреки злощастният финал на откриващата част, домакинският любимец продължи да бъде равностоен на победителя от миналогодишното издание. Джумхур не изневери на техничния си стил на игра, който почти му донесе успеха в дебютния сет. Първата ракета на Босна и Херцеговина отново създаде проблеми на Рубльов и можеше да се откъсне с пробив в резултата, но руснакът не позволи това да се случи. С напредване на времето обаче най-новият притежател на титла от сериите "Мастърс" започваше да има все по-голямо преимущество и скоро излезе с брейк напред, който му даде допълнително спокойствие до края на сблъсъка, преди да подпечата класирането си за финалната четворка в турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След здрава битка срещу местен любимец: Рубльов удължи победната си серия в Баня Лука Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | атп | баня лука | дамир джумхур | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook