След зрелищна битка до самия край: Руне оцеля срещу Бублик и е в трети кръг в Мадрид

от в 21:41 на 28.04.2023
Мирела Николова

Холгер Руне продължава да има едва един загубен мач от началото на тазгодишния сезон на клей, след като днес подпечата своя четвърти пореден успех и общо девети на червено през 2023-та. Младокът бе поставен пред сериозен тест от световния №55 Александър Бублик, който дори достигна до мачбол, но все пак шестият поставен показа по-здрави нерви в края и съумя да измъкне победата след драматичен тайбрек в третия сет и крайното 6:1 4:6 7:6(9). Така той си резервира място в третия етап на Мастърса в Мадрид, където го очаква сблъсък срещу 29-ия поставен Алехандро Давидович Фокина.

Датчанинът наложи много високо темпо на игра още от първите минути на срещата и офанзивният му стил непрекъснато бе причина за неточности от ракетата на непоставения състезател. Руне имаше значително преимущество в разиграванията от дъното на корта, като същевременно наказваше всеки един по-неубедителен сервис на противника, за да реализира три пробива и да се поздрави с успеха в откриващата част след само 27 минути.

В началото на втория сет обаче тийнейджърът допусна момент на колебание и това доведе до ранен брейк в актива на Бублик, който излезе напред с 3:1. Казахстанецът значително повиши интензитета в ударите си и за световния №7 ставаше все по-трудно да удържа офанзивите на своя съперник. Макар да съумя да навакса изоставането си и да изравни за 3:3, то Руне съвсем скоро отново бе притиснат на собствено подаване и инкасира нов пробив, който бе и решителен за това мачът да влезе в трети сет.

Във финалната част всеки от двамата бе близо до съвършенството от линията за начален удар, благодарение на който често си откриваха пътя напред към мрежата, откъдето уинърите се множаха един след друг. В хода на целия сет не се стигна до нито една възможност за пробив, поради което развръзката на тази толкова оспорвана битка бе решена в тайбрек. Там драматизмът ескалира до краен предел, тъй като датчанинът пропусна цели 4 мачбола, като на свой ред също спаси един, преди да оползотвори петия си шанс и да се поздрави с крайния успех след 2 часа и 5 минути игра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След зрелищна битка до самия край: Руне оцеля срещу Бублик и е в трети кръг в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | мадрид | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook