Следващият опонент на Григор в Париж: Бивш №12, завръщащ се след дълго отсъствие

от в 15:16 на 22.05.2022
Мирела Николова

Григор Димитров откри безапелационно тазгодишното си участие на Откритото първенство на Франция, постигайки повече от убедителен успех над Маркос Гирон в последователни сетове. Родният ни представител бе истински властелин на корта и не остави абсолютно никакви шансове на съперника си, отпускайки му едва три гейма в хода на целия двубой, като по този начин си гарантира място във втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Борна Чорич.

Това стана факт, след като през днешния ден хърватинът сломи съпротивата на световния №88 Карлос Табернер след обрат в четирисетов двубой, продължил 3 часа и 13 минути и завършил с краен резултат 3:6 6:2 6:3 6:1. Срещата стартира колебливо за Чорич, който инкасира пробив още във второто си подаване, но с напредване на времето намери своя ритъм и бе безкомпромисен в следващите три сета, за да достигне до крайната победа.

Хърватинът получи травма в дясното рамо през миналия сезон, която го извади от състезание за повече от една година, през която той загуби солидна част от актива си за световната ранглиста и поради тази причина в момента заема 275-ата позиция, което е и най-ниското му класиране от 2014 г. насам. Той направи своето завръщане в началото на месец март, но оттогава е записал само две победи в общо 8 изиграни срещи.

Въпреки резултатите си през този сезон Чорич е един от най-талантливите играчи в Тура, като може да се похвали с достигане до №12 в класацията на АТР в края на 2018-а, както и със завоюването на 2 АТР трофея, единият от които на червените кортове в Маракеш. 

До този момент двамата не са се срещали в официален двубой нито веднъж, тъй като при последния и единствен път, когато жребият на US Open 2019 ги противопоставя един срещу друг, Чорич се отказва от мача още преди неговото начало. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият опонент на Григор в Париж: Бивш №12, завръщащ се след дълго отсъствие Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | борна чорич | григор димитров | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook