Следващият съперник на Григор: Десетият поставен и двукратен шампион от Sofia Open

от в 04:07 на 25.03.2023
Мартин Петков

Григор Димитров през днешния ден се завърна обратно на победния път, след като изкова труден, но сладък успех над квалификанта Ян-Ленард Щруф на старта при участието си на Мастърса в Маями, с което сложи край на серията си от две поредни поражения. Още в третия кръг на състезанието във Флорида обаче настава време за изпитания от най-висок ранг пред първата ни ракета, който ще трябва да се изправи срещу играещия силно през 2023-та Яник Синер.

Италианецът по-рано в хода на състезателния ден се разправи в последователни сетове със съпротивата на Ласло Джере, но далеч не беше толкова безпроблемно това за младежа, който изоставаше с пробив в първия сет, но съумя да осъществи мигновен обрат и се наложи с крайното 6:4 6:2, дошло за час и 23 минути на корта. С това южнотиролецът си гарантира при потенциалната победа, впоследствие станала факт, на най-добрия ни тенисист да оформят зрелищен двубой помежду си още в третия кръг на надпреварата.

В досегашното съперничество между Григор и световния номер 11 откриваме едва една среща, която датира от Мастърса в Рим през 2020-а година, когато родният ни представител надделява над все още 19-годишния Синер в три сета, при това след обрат. От него момент насам статутът на италианеца в тениса се многоизмени и от обещаващ талант той си проправи път в подножието на върховете в спорта, като неведнъж беше част от челната десетка на световната ранглиста.

Въпреки скромната си възраст от само 21 години, то Яник може да се похвали с достигане на минимум четвъртфинал на всеки от четирите турнира от Големия шлем, както и с цели 7 АТР трофея в кариерата си, последният от които дойде през този сезон на състезанието в Монпелие, което обаче се провежда на закрито, където именно е стихията на двукратния шампион от Sofia Open. Моментната спортна форма на италианеца също подсказва, че той след полуфинала си на турнира от същата категория в Индиън Уелс навярно ще влезе в ролята на фаворит срещу Димитров, но след откритият урок на Григор по повод непримиримостта и борбеният характер, то българинът има всички доводи, за да търси втори пореден успех, както в Маями, така и над следващия си съперник в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник на Григор: Десетият поставен и двукратен шампион от Sofia Open Мартин Петков
Теми:  
atp | григор | григор димитров | димитров | маями | следващ съперник | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook