Следващият съперник пред Григор: Местен любимец, който нямаше АТР победа преди тази седмица

от в 07:18 на 09.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров стартира по впечатляващ начин кампанията си на АТР 250 турнира в Марсилия, след като постигна безапелационна победа над Себастиан Корда в откриващия си двубой. С това най-добрият български тенисист подпечата класирането си за четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу домакинския представител Артур Риндеркнеш, в заключителния за вчерашния ден сблъсък сломи Иржи Лехечка след 7:5 7:6(5), с което си гарантира да премери сили с първата ни ракета.

Французинът, който към момента заема статута на световен номер 94, далеч не се радва на най-добрите си дни на корта, предвид факта че рекордното му класиране е 42-рото място в подреждането, което датира от края на 2022-ра година. В хода на настоящия тенис сезон пък успехите за близо двуметровия състезател далеч не са толкова впечатляващи, като допреди участието си в Марсилия той нямаше нито една победа на АТР ниво, ала за сметка на това изглежда, че в последните дни намира оптималното си равнище, извело го до пет Чаланджър титли назад в кариерата му.

В съперничеството между Димитров и Риндеркнеш към днешна дата откриваме едва една досегашна среща, която завършва с убедителен успех в последователни сетове за българина на надпреварата в Куинс през миналата година, което допълнително затвърждава позицията на световния номер 13 като безспорен фаворит в предстоящата битка. Двубоят от четвъртфиналите в Марсилия пък е насрочен последен в програмата за днешния ден и очакваното му начало е около 20:45 часа българско време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Следващият съперник пред Григор: Местен любимец, който нямаше АТР победа преди тази седмица Мартин Петков
Теми:  
atp | артур риндеркнех | бгтенис | григорр димитров | марсилия | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook