Следващият съперник пред Григор в Ротердам: Бивш финалист в турнира с две победи над българина

от в 16:22 на 14.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров стартира успешно участието си на АТР 500 надпреварата в Ротердам, след като подчини световния номер 48 Лоренцо Сонего, за да си гарантира място във втория етап на турнира. Там на пътя на най-добрия ни тенисист пък се изправя негов изключително добър познайник, в лицето на Мартон Фучович, който в хода на вчерашния ден се наложи над сънародника си Фабиан Марожан в последователни сетове, за да оформят с първата ни ракета поредната битка помежду си.

Унгарецът, който към момента се намира под номер 86 в световната ранглиста, в кариерно отношение може да се похвали с достигане до върховата си 31-ва позиция в класирането, както и с една титла на ниво АТР, датираща от надпреварата в Женева през 2018-а година, като освен това има и два финала, единият от които идва именно в Ротердам през 2021-ва, докато другият е на родния ни Sofia Open преди пет лета. В съперничеството между Григор и Фучович пък откриваме четири досегашни двубоя, в които равенството е на почит и на сметката на всекиго има по два успеха, като при последната им среща, състояла се преди точно месец на тазгодишния Аустрелиън Оупън триумфът бе за първата ни ракета, който пречупи съперника си в четири сета под адската жега в Мелбърн.

Предстоящият дуел от осминафиналната фаза в Ротердам пък ще се изиграе в утрешния ден, като надеждите на всички ни са свързани с ново силно представяне на Димитров и трета победа в кариерата му над унгареца, която да го класира за следващия етап в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник пред Григор в Ротердам: Бивш финалист в турнира с две победи над българина Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | мартон фучович | ротердам | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook