Следващият съперник на Григор на Уимбълдън: Бивш №6, когото никога не е побеждавал досега

от в 17:47 на 04.07.2024
Калоян Соколов

Гаел Монфис ще е следващият съперник на Григор Димитров на Уимбълдън. 37-годишният тенисист надви Стан Вавринка в битката на ветераните, след като се нуждаеше само от 12 минути в днешното доиграване, за да завърши започнатото - 7:6(3) 6:3 7:6(3) за общо 2 часа и 8 минути игрово време. Любопитното е, че Монфис никога не е губил от първата ни ракета в цял двубой, тъй като води с 4:1 в преките сблъсъци между двамата, но единствената победа на българина е през 2014-та на клея в Букурещ, когато "Ла Монф" се отказва след само 6 изиграни гейма.

Досега двамата обаче никога не са се срещали на тревата, която е сред любимите настилки на нашия тенисист, докато бившият номер 6 мрази именно това покритие най-много, като няма нито една титла на него и никога не е преминавал отвъд четвъртия кръг на Уимбълдън. Французинът обаче през тази година играе отлично на най-бързата тенис настилка, след като достигна до 1/2-финала в Майорка, а досега на Уимбълдън е загубил само един сет в сблъсъците си с Адриан Марино и Стан Вавринка.

Безспорно обаче световният номер 10 е в много по-добра моментна форма от ветерана, който вероятно играе за последен път на "свещената трева" и допреди Ролан Гарос беше спечелил едва един от последните си 6 мача, така че се надяваме Димитров утре да счупи каръка срещу световния номер 33!

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Следващият съперник на Григор на Уимбълдън: Бивш №6, когото никога не е побеждавал досега Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | григор димитров | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook