Следващият съперник на Григор в Париж: Квалификант, който нямаше победа на Голям шлем

от в 18:24 на 30.05.2024
Калоян Соколов

 Зизу Бергс ще е съперникът на Григор Димитров в третия кръг на Ролан Гарос. Квалификантът нямаше нито една победа в основната схема на турнир от Шлема преди началото на "мейджър" състезанието в Париж, но вече е в серия от пет поредни победи и напълно заслужава своя голям пробив на голямата сцена. Към момента Бергс е под номер 104 в световната ранглиста и е първа ракета на Белгия, като 24-годишният тенисист прави впечатление с потенциала си още при юношите, където достига до 12-тата позиция в класацията.

Младокът може да се похвали с цели 8 титли в Чаланджър Тура, но на ниво ATP нямаше последователни победи до началото на настоящата седмица. Големият прогрес на Бергс започна от тагодишния клей сезон и много от вас навярно си спомнят как той взе сет на Рафаел Надал в Рим, а на Ролан Гарос записа впечатляващ успех над Алехандро Табийо на старта, докато днес надви Максимилиан Мартерер в 4 сета - 3:6 6:3 6:1 6:3 за 2 часа и 28 минути, реализирайки стряскащите 55 уинъра срещу едва 33 непредизвикани грешки.

Досега Димитров и Бергс никога не са се изправяли един срещу друг и определено ще е интересно дали белгиецът ще подходи толкова дръзко в дебютната си среща с топ 10 представител, както го правеше в досегашните си мачове на турнира. Самият двубой ще се проведе през утрешния ден, а тепърва чакаме програма, за да разберем кога точно ще се случи това.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Следващият съперник на Григор в Париж: Квалификант, който нямаше победа на Голям шлем Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | зизу бергс | ролан гарос | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook