Следващото изпитание пред Григор: Световният №10, който спечели титлата в Щутгарт

от в 02:39 на 07.07.2023
Мартин Петков

Григор Димитров в хода на вчерашния ден се поздрави с втората си победата на тазгодишния Уимбълдън, като по този начин подпечата класирането си за третия кръг в надпреварата, при това без загубен сет. Най-добрият български тенисист, който също така е бивш полуфиналист в All England Club, трябваше да срещне един от неудобните за себе си съперници в лицето на Иля Ивашка, но въпреки това изнесе поредния си спектакъл върху "свещената трева" и взе своя реванш от световния номер 102, за поражението което му бе нанесено от въпросния опонент на миналогодишния Sofia Open.

По този начин първата ни ракета до голяма степен изпълни своята задача минимум при кампанията си на най-стария тенис турнир, класирайки се за третия етап на надпреварата, където обаче вече настава време за тежката артилерия и Гришо го очаква сблъсък срещу 10-ия поставен в схемата Франсис Тиафо. Американецът към момента се представя изключително при участието си в Лондон и подобно на родния ни представител, то той все още не е загубил сет, след като през вчерашния ден се наложи над квалификанта Доминик Щрикер с крайното 7:6(11) 6:4 6:2, за което му бяха необходими малко над два игрови часа на корта, и оформи дуел между себе си и сънародника ни.

"Големия Фо" несъмнено се намира в ролята на един от скритите фаворити за титлата на Уимбълдън, след като по-рано в хода на тревния сезон завоюва трофея на АТР 250 надпреварата в Щутгарт, с което си осигури дебют в топ 10 на световната ранглиста, бивайки ранкиран към момента под номер 10 в подреждането. Успехите на 25-годишния тенисист обаче не са свързани само със зелената настилка и той демонстрира на своя талант и върху клея, когато на домашния си турнир в Хюстън вдигна първата си титла за тазгодишната тениса кампания, като в кариерата му личат общо три отличия на ниво АТР.

В историята на съперничеството между Димитров и Тиафо откриваме три досегашни срещи, като успехът в първите две такива, датиращи от 2018-а година на Мастърса в Канада, както и на Laver Cup, е в полза именно на българина, докато при осминафиналната им битка на Аустрелиън Оупън преди четири лета американецът се наложи в четири сета.

Предстоящата битка на третия "мейджър" турнир за сезона пък обещава да е повече от зрелищна, предвид факта че и двамата полуфиналисти от US Open се намират в страхотна спортна форма, като не е изненада решението на букмейкърите да определят еднаква ставка, котирана на 1.91, за победа на всекиго от двамата, ала за нас остава надеждата, че Григор отново ще ни направи свидетели на най-добрия си тенис в съботния ден и ще вземе престижния скалп на световния номер 10 за трети път в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващото изпитание пред Григор: Световният №10, който спечели титлата в Щутгарт Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор | григор димитров | димитров | следващ съперник | уимбълдън | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook