Следващото изпитание за Григор: Участник с "уайлд кард" и шампион от Аустрелиън Оупън

от в 09:24 на 04.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров рано тази сутрин ни направи свидетели на същинска наказателна акция в сблъсъка си с Даниел Алтмайер от втория кръг на турнира в Бризбейн, след като българинът се нуждаеше от едва 67 минути на корта, за да запише победа в последователни сетове с 6:1 6:2. По този начин първата ни ракета, който е бивш шампион в надпреварата, както и има статута на втори поставен в схемата, се класира за четвъртфиналите, където му предстои да се изправи срещу домакинския представител, участващ посредством "уайлд кард", Ринки Хиджиката.

22-годишният австралиец се наслаждава на повече от силен старт на сезона си, след като откри кампанията си с успех над сънародника си Танаси Кокинакис, преди днес да сътвори пълен обрат над квалификанта Томаш Махач, за да го сломи след 5:7 6:2 7:6(4) в битка, продължила 2 часа и 30 минути. Поглеждайки цялостно върху кариерата на световния номер 71, то той към момента се намира на едва една позиция разстояние от рекордното си 70-о място в световната ранглиста, като във визитката му откриваме две Чаланджър титли, едната от които идва именно на австралийска земя, а на ниво АТР най-големият му успех се явява достигането на полуфиналите в Хертогенбош през миналия сезон.

Постиженията за Хиджиката в тениса основно досега идват на двойковата сцена, след като заедно със сънародника си Джейсън Кублер преди година триумфира с титлата на Аустрелиън Оупън, което бихме могли да определим като пиковата точка във все още младата му кариера. Предстоящата четвъртфинална битка в Бризбейн пък представлява и дебютен двубой за съперничеството между световния номер 71 и Димитров, които за първи път ще излязат на корта един срещу друг, като наглед очаквано, предвид страхотната спортна форма, в която се намира бившият шампион, то именно той е големият фаворит за продължаване напред към полуфиналната фаза в утрешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващото изпитание за Григор: Участник с "уайлд кард" и шампион от Аустрелиън Оупън Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | бризбейн | григор димитров | ринки хиджиката | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook