Следващото препятствие пред Григор: Непознат опонент с Мастърс 1/4-финал през сезона

от в 21:31 на 30.05.2023
Мартин Петков

Григор Димитров през днешния ден пренесе отличната си форма от Женева, където достигна финал, и на корта в Париж, за да постави основите на успешното си начало на Ролан Гарос. Най-добрият български тенисист за втора поредна година потегли с разгромна победа на Откритото първенство на Франция, след като нямаше никакви затруднения, за да се справи в последователни сетове с квалификанта Тимофей Скатов, отпускайки му едва пет гейма.

Следващото изпитание на пътя на първата ни ракета във френската столица се явява непознат досега съперник за бившия номер три в лицето Емил Руусувори, който беше замесен в петсетова битка с домакинския представител Грегоар Барер на старта, но след над 4 часа на корта се поздрави с крайния успех - 6:2 6:7(7) 5:7 6:1 6:4. 24-годишният финландец не се слави като един от силните състезатели в Тура на клей, като за него това се явява едва втора победа на Откритото първенство на Франция, въпреки че участва в надпреварата за четвърти път в кариерата си.

По-рано в хода на сезона на червени кортове обаче световният номер 46, чийто най-добър ранкинг е 37-ата позиция, която заемаше през април тази година, когато достигна четвъртфиналите на Мастърса в Маями, беше напът да поднесе една от най-сериозните сензации, след като на турнира от същата категория в Мадрид поведе със сет аванс на Карлос Алкарас, ала в крайна сметка постигането на най-голямата победа в кариерата му остана мираж и той отстъпи пред бъдещия шампион.

Руусувори може да се похвали с 14 победи в 33 мача на клей на най-високото ниво в тениса, като в Чаланджър Тура балансът му също е отрицателен, макар и да има общо четири титли във вторите по сила надпревари, всяка от които идва на твърде кортове. Предстоящата среща между финландеца и Григор ще бъда дебютна в историята на тяхното съперничество, като за нас остава надеждата, че именно впечатляващата моментна форма на най-добрия ни тенисист ще бъде нещото, което да го поведе към нов успех на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващото препятствие пред Григор: Непознат опонент с Мастърс 1/4-финал през сезона Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | емил руусувуори | ролан гарос | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook