Следващото препятствие пред Григор: Тенисист, когото победи на два пъти през тази година

от в 02:34 на 02.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров се завърна победоносно на сингъл, след като през вчерашния ден записа победа в последователни части над световния №60 Макензи Макдоналд в откриващия кръг на АТР 500 надпреварата във Вашингтон. По този начин родният ни представител, който е пети поставен в схемата, си осигури място в осминафиналната фаза на турнира, където му предстои да премери сили с Емил Руусувуори.

За да си осигури среща с най-добрия ни тенисист, финландецът, който понастоящем се намира под №55 в световната ранглиста, имаше трудната задача да преодолее съпротивата на десетия поставен в схемата Йошихито Нишиока. Двамата сътвориха един много оспорван двубой, но в крайна сметка Руусувуори съумя да осъществи обрат и да измъкне успеха след 6:7(5) 6:4 6:2 за 2 часа и 11 минути игра. 

Скандинавецът не се радва на особени успехи през последните месеци, като допреди настоящата седмица той бе в серия от цели пет поредни загуби. Сред най-значимите постижения на Руусувуори в досегашната му кариера са рекордната му 37-а позиция в световната ранглиста, както и достигането до 1/4-финалите на Мастърса в Маями по-рано през годината. Той може да се похвали със само един изигран финал на АТР ниво, което стана факт през миналия сезон на турнира в Пуна.

Предстоящият сблъсък между Димитров и Руусувуори ще бъде трети в историята на тяхното съперничество, като всеки от техните два предходни мача се състоя по-рано през настоящия сезон. Както на Ролан Гарос, така и на тревата в Куинс първата ни ракета успя да надделее категорично, при това без да загуби нито един сет.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващото препятствие пред Григор: Тенисист, когото победи на два пъти през тази година Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | емил руусувуори

Коментари





Следвайте ни в Facebook