Слоун Стивънс излезе победител в американското дерби на US Open!

от в 03:26 на 02.09.2021
Георги Евстатиев

Слоун Стивънс отново показа страхотен тенис и заслужено триумфира над „детето чудо“ Коко Гоф с 6:4 6:2. През настоящия сезон Стивънс нямаше някакви по-значими резултати, но с представянето си на домашния ѝ турнир доказа, че не може да бъде отписана в нито един момент. Психическата устойчивост се оказа главният фактор за днешната победа, като несъмнено заемащата 63-а позиция в ранглистата трябва да гледа с оптимизъм към предстоящите й срещи.

В началните геймове на първия сет двете тенисистки бяха убедителни на начален удар и лесно взимаха своите подавания. Първото по-сериозно изпитание дойде при резултат 3:4 на сервис на Стивънс. Бившата шампионка на US Open обаче показа непримиримост и не позволи на съперничката ѝ да се откъсне по-сериозно в резултата. Още в следващия гейм Слоун Стивънс се възползва от нервната игра на Гоф и материализира по-добрата си игра с пробив. Въпреки че срещна извесни затруднения на свой сервис, по-опитната от двете отново демонстрира здрава психика, което ѝ помогна да спечели първата част.

В началото на втория сет младата американка имаше чудесен шанс да поведе с пробив. Младата американка имаше брейкбол, но за пореден път бившата №3 в света не се предаде и изравни за 2:2. Коко Гоф обаче не успя да направи същото и загуби сервис гейма си на нула. Това беше достатъчно за Стивънс, която със стабилен тенис прекърши младата си сънародничка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Слоун Стивънс излезе победител в американското дерби на US Open! Георги Евстатиев
Теми:  
us open | коко гоф | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook