Словесна престрелка: Мъри влезе в конфликт с известен британски политик

от в 21:19 на 13.01.2022
Калоян Соколов

Найджъл Фараж е лидерът на Британската партия на независимостта и безспорно е един от най-популярните политически деятели в Обединеното кралство. Британецът дълги години имаше важна роля в Европейския парламент и не е никак харесван у нас, защото нееднократно е заявявал как българите и румънците са опасни за социалната система в неговата родина и не трябва да бъдат допускани в нея.

Шотландците също не са сред почитателите на Фараж, тъй като го намират за расист и дори веднъж бившият евродепутат е бил на косъм от това да бъде пребит по време на посещение в шотландски бар, но микробус му се притича на помощ и го спасява от подобна тежка участ. Точно това до голяма степен обяснява неприязънта от страна на Анди Мъри към политика, която го накара да влезе в словесен двубой с него.

Спорът стартира поради взетото отношене от страна на Фараж по въпроса с Новак Джокович. Той сподели видео, в което се вижда как Джордже Джокович го развежда в кабинета с отличия на своя по-голям брат, като британецът използва случая, за да засвидетелства подкрепата си към 20-кратния шампион от Шлема.

Отговорът на бившия номер едно в света не закъсня, като той помоли политика да запише неловкия момент, когато братът на Ноле бъде уведомен как всъщност 57-годишният мъж е прекарал почти целия си живот в опити за депортиране на източноевропейци.

Фараж веднага побърза да се защити, заявявайки, че Мъри изобщо не разбира нищо от политика и не е наясно с кампаниите около Брекзит, което го кара да бъде изпълнен с предразсъдъци. Освен това англичанинът посъветва спортиста да се концентрира върху тениса и също така да се усмихва по-често.


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Словесна престрелка: Мъри влезе в конфликт с известен британски политик Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | найджъл фараж

Коментари

Следвайте ни в Facebook