"Случилото се на РГ няма значение; Федерер още е най-великият" - Паната пак захапа Джокович

от в 17:26 на 15.06.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович направи огромна крачка към това да се превърна в най-великия тенисист за всички времена, след като завоюва трофея на Ролан Гарос и по този начин вече е лидер по общ брой титли от Големия шлем - 23. Това обаче изглежда не е впечатлило особено друг бивш шампион в Париж, а именно Адриано Паната, който в миналото не се е изказвал особено ласкаво по адрес на Ноле. Паната неотдавна обвини Джокович, че се е правел на контузен през целия тазгодишен Аустрелиън Оупън, а изглежда и този успех на сърбина не е бил достатъчен, за да станем свидетели на смекчаване на позицията по негов адрес от страна на легендарния състезател от 70-те години на миналия век:

"Случилото се в Париж не променя нищо. Роджър Федерер все още е най-великият тенисист за мен. Не го казвам само от естетическа гледна точка. Знам колко много се набляга на статистиката в днешни дни, но не всичко опира само до сухите числа. Важно е какво тенис наследство оставяш след себе си. Ако се водим единствено от този цифрите, то Бьорн Борг трябва да е с много пред останалите, защото игра само няколко години, а спечели в пъти повече турнири, отколкото Федерер, Джокович и Надал за същото време.

Всички тези тенисисти са велики и вероятно не е правилно да открояваме само един от тях. Всеки е доминирал в определен период от време и сравненията между играчите от различни епохи е просто една журналистическа глупост, защото спортът се изменя непрекъснато. Сега ракетите, топките и кортовете се различават коренно с това, което беше допреди 15 или 20 години. Тенисът се играе по напълно друг начин. Но щом Джокович казва, че вече е най-великият, то така да бъде" - завършва 72-годишният италианец.

Източник: Tennis Up To Date

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Случилото се на РГ няма значение; Федерер още е най-великият" - Паната пак захапа Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриано паната | интервюта | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook