Смелостта на Медведев не познава граници: Безумният начин за спасяване на мачбол

от в 10:32 на 19.11.2021
Мирела Николова

Вчерашният двубой от вечерната сесия на Финалния Мастърс в Торино не беше от значение за по-нататъшното участие на главните действащи лица - световния №2 Даниил Медведев и влезлия като резерва в надпреварата Яник Синер, но въпреки това ни предложи невероятна драма. Младият италианец загуби дебютната част, без да запише нито гейм на сметката си, но впоследствие стабилизира значително играта си и вкара сблъсъка в трета решителна част, завършила с тайбрек, който сам по себе си представляваше истинско зрелище. И двамата състезатели достигнаха до възможности за спечелване на срещата, но в крайна сметка руснакът успя да пречупи съперника си и да помрачи настроението на италианската публика. 

Първият мачбол за Синер бе на начален удар на Медведев, който за пореден път се доказа като един от най-хладнокръвните играчи. Руснакът пропусна първия си сервис, а впоследствие, намирайки се на крачка от загубата, изуми всички, след като пласира началния си удар със скорост от 201 км/ч. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)

"Ако трябва да бъда откровен, надали щях да го направя, ако двубоят бе от значение за това дали ще продължа напред в турнира, или не", призна вторият в света. "Въпреки това мисля, че беше забавно да го направя. Особено когато срещу теб стои толкова добър тенисист на втори ретур като Синер, който наподобява Новак Джокович в това отношение, защото, ако просто вкараш топката в игра, то има голям шанс да загубиш точката, но ако пласираш силен сервис, то шансовете ти за успех се повишават", обясни още тазгодишният шампион от US Open.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Смелостта на Медведев не познава граници: Безумният начин за спасяване на мачбол Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook