Смесените тандеми в Париж: Фаворитите Зверев и Зигемунд срещу влюбена двойка (жребий)

от в 15:23 на 25.07.2024
Георги Димитров

Освен надпреварите при мъжете и жените на сингъл и на двойки, Олимпиадата в Париж ще ни предостави възможността да наблюдаваме и двубои на смесени двойки, като от заявените участници има няколко доста интересни двойки.Силата и скоростта на мъжете, съчетана с техниката и прецизността на дамите винаги са предпоставка са страхотни разигравания и оспорвани двубои. Жребият, който бе изтеглен днес на обяд определи схемата, като мачовете започват директно от осминафиналната фаза и са на базата на директна елиминация във формат 2 от 3 сета.

Фаворити за златния медал и поставени под номер 1 са представителите на Германия Александър Зверев и Лаура Зигемунд (шампиони заедно от United Cup), но още в първата им среща ще имат тежката задача да победят представителите на Чехия Томаш Махач и Катерина Синякова, която има много опит при играта на двойки и е многократна шампионка от Шлема, а любопитното, е че двамата чехи са двойка и извън корта.

От първи кръг най-интересен определено е сблъсъка между поставените под номер 3 американци Тейлър Фриц и Коко Гоф, които ще срещнат представителите на Казахстан Александър Бублик и Елена Рибакина. Стефанос Циципас ще обедини сили със сънародничката си Мария Сакари в търсене на медал за Гърция, а техни съперници в първи кръг ще бъдат холандската двойка Деми Шурс и опитния състезател на двойки Уесли Кулхоф.

Мачовете започват в събота, а финалът ще бъде на 2ри или 3ти август.

 

Пълен жребий за смесени двойки на Олимпиадата в Париж:

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Смесените тандеми в Париж: Фаворитите Зверев и Зигемунд срещу влюбена двойка (жребий) Георги Димитров
Теми:  
atp | wta | александър зверев | жребий | лаура зигемунд | олимпийски игри | париж 2024 | смесени двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook