Смяна в плана: Този път чичо Тони ще седне в ложата на Оже-Алиасим за мача с Надал

от в 13:35 на 15.11.2022
Калоян Соколов

Всеки голям шампион е бил подтикнат от някого да направи първите си стъпки в спорта и екипа около състезателите е от ключова част за тяхното представяне на корта. В този ред на мисли, то Тони Надал може да бъде изключително горд от работата си, защото е с главна заслуга неговият племенник Рафаел да хване ракетата в ръка и впоследствие да се превърне в един от най-великите тенисисти в историята. Чичо Тони е неотлъчно до Матадора още от самото начало на Рафа в тениса, като му помага да завоюва общо 16 титли от Големия шлем, след което отстъпва мястото си на Карлос Моя и се отдава на работа в академията на световния номер 2. През миналата година обаче специалистът направи изненадващо завръщане в Тура, заемайки треньорското място в щаба на Феликс Оже-Алиасим, а канадецът бележи страхотен възход оттогава насам и заслужено си осигури възможността да дебютира на ATP финалите, триумфирайки на три от последните четири надпревари, в които взе участие. 

Днес пък 21-годишният играч ще излезе в пряк сблъсък срещу Рафаел Надал, а чичото на манакореца ще седне в ложата на по-младия играч. Обръщаме внимание на тази подробност, защото имахме същия сблъсък по време на осминафиналите на Ролан Гарос, само че тогава Тони Надал публично заяви как няма намерение да помогне на Оже-Алиасим в дадения мач и ще подкрепя своя роднина, а в крайна сметка канадецът действително остана без треньор за въпросната среща, в която допусна поражение и редица анализатори обвиниха чичо Тони в непрофесионално поведение.

Този път обаче той е решил до известна степен да се реваншира на своя състезател, като ето и какви са неговите мотиви да постъпи по-различно спрямо случилото се в Париж:

Ще гледам мача в ложата на Феликс. Ситуацията е коренно различна спрямо Ролан Гарос, тъй като тогава те се изправяха за пръв път един срещу друг, а и самото състезание е най-специалното възможно за Рафа. Тук вече нямам проблеми да заема обичайното си място. Няма да празнувам точките в полза на Феликс и няма да ви споделя кой искам да победи, но няма да бъде трагедия, какъвто и да е крайният изход от срещата.

Източник: TennisInfinity

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Смяна в плана: Този път чичо Тони ще седне в ложата на Оже-Алиасим за мача с Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook