Sofia Open: Григор започва срещу труден съперник; попадна в половината на Синер

от в 13:50 на 24.09.2022
Калоян Соколов

Само ден ни дели от началото на седмото издание на Sofia Open, а тази година българската публика ще може да се наслади на изявите на първата ни ракета Григор Димитров. Гришо се завръща на турнира за пръв път от 2017-та година, когато спечели титлата, надигравайки Давид Гофен в сблъсъка за трофея. За да повтори това си постижение обаче, то Григор ще трябва да се потруди сериозно, защото ще трябва да премине през серия от сериозни съперници.

Българинът е поставен под номер три и ще почива на старта, а във втори кръг го очаква сблъсък с един измежду Микаел Имер (номер 100) и Иля Ивашка (номер 59). Досега Димитров никога не е играл срещу шведа, докато с беларусина са си разменили по един успех. Любопитна подробност е, че въпросните състезатели са в отлична форма, след като Ивашка прогресира до осминафиналите на US Open, докато Имер тази седмица достигна до финалната осмица на надпреварата в Мец. Евентуална победа пък вероятно би означавала, че бившият шампион ще премери сили с един от най-талантливите млади играчи, а именно Холгер Руне.

В същата половина също така попадна двукратния носител на трофея Яник Синер, който може да бъде съперник на родния ни представител във фазата на полуфиналите, като в четвъртината на италианеца дебнат и звезди от ранга на Стан Вавринка и Фабио Фонини, които ще се сблъсъкат още на старта. Сред евентуалните опоненети във финала за нашия сънародник са Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети и Джак Дрейпър.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open: Григор започва срещу труден съперник; попадна в половината на Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | бгтенис | григор димитров | Иля Ивашка | микаел имер | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook