Sofia Open: Петият поставен се оттегли от участие в надпреварата

от в 13:36 на 21.09.2022
Калоян Соколов

Само броени дни ни делят от началото на Sofia Open (25 септември - 2 октомври), като тази година българската публика ще може да се наслади на изявите на някои от най-добрите тенисисти в света. Безспорно голямата новина е свързана с участието на първата ни ракета Григор Димитров, но към него се присъединяват сериозно количество от най-харесваните играчи през последното повече от десетилетите, сред които са Гаел Монфис, Фабио Фонини и трикратния носител на "мейджър" трофеи - Стан Вавринка. 

Разбира се, то не трябва да забравяме и младите таланти, чийто явен лидер е защитаващият шампион Яник Синер, а Лоренцо Музети, Джак Дрейпър и Холгер Руне допълват впечатляващия списък от звезди на следващото поколение. Донякъде в тази графа можехме да поставим и 23-годишния Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през сезона достигна до финала на Мастърса в Монте Карло и се очакваше да бъде поставен под номер пет на турнира в "Арена Армеец".

Испанецът обаче е получил контузия на коляното по време на US Open и няма да може да се изявява в България, което означава, че мястото му в състезанието ще бъде заето от швейцареца Марк-Андреа Хюслер, чиито силни изяви през сезона му позволиха да дебютира в топ 100 на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Sofia Open: Петият поставен се оттегли от участие в надпреварата Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | алехандро давидович фокина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook