Sofia Open - последна битка за класиране на Финалите в Лондон

от в 15:33 на 18.08.2020
Анисия Стоева


След 175-дневната пауза професионалният мъжки тенис се завръща с пълна сила в Синсинати с турнир от серията Мастърс 1000 - Western & Southern Open. Според обявения от АТП актуализиран календар и временен график до края на редовния сезон са планирани още турнирите от Големия шлем - US Open и Roland-Garros, мастърсите Рим и Париж, ATП 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATП 250 надпреварите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел, а сезонът ще завърши с Nitto ATP Finals в Лондон.

България е сред малкото държави в света, които ще приемат АТП турнир след прекъсването на сезона. Ръководството на Sofia Open обяви на феновете на тениса, че юбилейното пето издание на турнира от сериите АТП 250 ще се проведе в седмицата, започваща на 9 ноември 2020 г.

Турнирът в България ще е от 7 до 14 ноември, финалът в ,,Арена Армеец" ще е в събота – точно преди финалите в Лондон. Квалификациите ще са на 7 ноември (събота), а мачовете от основната схема ще стартират от 8 ноември (неделя). Финалът ще се играе на 14 ноември (събота).

sofia open

С провеждането на финала на Sofia Open 2020 в събота, 14 ноември, точките от турнира в България ще бъдат зачетени за световната ранглиста и за борбата за място на Nitto ATP Finals в Лондон. Заключителният турнир за сезона стартира на 15 ноември, а Sofia Open 2020 може да се превърне и в битка до последно за класиране на финалите на световния тур. Съкратеният сезон е и предпоставка за оспорвана надпревара за класиране за Лондон, в зависимост от резултатите на тенисистите през останалата част от календара на АТП.

Трима от участниците в Sofia Open 2019 - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас и Матео Беретини, бяха част от миналогодишната битка на осемте най-добри в Лондон, впоследствие спечелена от Циципас. През 2017 г. шампионът на Sofia Open Григор Димитров триумфира и с титлата на финалния турнир на АТП, а финалът в Лондон бе повторение на финала в София: Димитров – Гофен.

sofia open

Ръководството на Sofia Open проведе редица разговори с ATP Tour, за да се намери начин и подходяща дата за провеждането на Sofia Open 2020 в името на феновете на тениса в България, които демонстрират голям интерес и през годините създават изключителна атмосфера в "Арена Армеец", наслаждавайки се на живо на звезди на световния тенис.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open - последна битка за класиране на Финалите в Лондон Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook