Sofia Open: Вторите поставени са новите шампиони при двойките!

от в 15:50 на 02.10.2022
Мартин Петков

Настана време и за финалния ден от тазгодишния Sofia Open, в който трябваше да бъдат излъчени първо шампионите в надпреварата на двойки. Турнирът при каретата донесе емоции на българските фенове, след като двата родни тандема съставени от Александър Лазаров/Александър Донски и Пьотр Нестеров/Янаки Милев, постигнаха по една победа в състезанието. В ролята на топ поставени бяха Фабио Фонини/Симоне Болели, ала на полуфиналите те преклониха глава срещу Оскар Оте/Фабиан Фалер, които през днешния ден във финала срещнаха Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес, ала бразило-испанското дуо демонстрира огромния си потенциал за пореден път и грабна титлата в София - 3:6 7:5 10:8.

Началото на двубоя отмина спокойно без шансове за никоя от двойките, като геймовете скоропостижно се трупаха в активите им. Всичко обаче в даден момент се промени и ретурът заработи на повече от високо ниво, ала по-голямата успеваемост на мрежата за немското каре натежа и те записаха откриващия сет на сметката си.

Във втората част обаче бразило-испанското дуо демонстрира различен облик с повече игра от основната линия и проби рано за 3:0. Германците впоследствие спасиха сетбол и се реабилитираха, връщайки своя пасив, като разполагаха с така наречените "скрити мачболи", но до нещо повече не се стигна. Именно това повлия негативно на германците и те се пречупиха в заключителния момент от сета, поради което супер тайбрек трябваше да определи новия шампион в българската столица.

В него вторите поставени излязоха напред с минипробив при 5:3, ала мигновено устремът им беше преустановен, като Оте и Фалер на свой ред поведоха с 8:6. Късна серия в най-драматичните минути от финалния сблъсък обаче помрачи всичко направено от германците и Матос/Вега с четири поредни точки на сметката си завоюваха титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open: Вторите поставени са новите шампиони при двойките! Мартин Петков
Теми:  
софия оупън | тенис двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook