София Оупън няма да се проведе по план

от в 13:47 на 18.06.2020
Диана Андреева


Поради пандемията от COVID-19, Турът бе прекъснат на 13 март, но по-рано през тази седмица ATP обявиха, че надпреварите ще се възобновят от 14 август.

ATP възнамерява да подновят сезона в петък на 14 август, стартирайки с надпреварата във Вашингтон-окръг Колумбия, последвано от Мастърса в Синсинати преди началото на US Open (31 август – 13 септември). След Откритото първенство на САЩ Мастърсите в Мадрид и Рим съответно ще се проведат през септември преди Ролан Гарос в Париж (27 септември – 11 октомври).

Календарът подлежи на промяна и бъдещи допълнения, свързани със здравето и безопасността, международните политики за пътуване и правителственото одобрение на спортни събития.

Една от надпреварите, които за момента не е включена в новия график на състезателите е София Оупън, който първоначално бе планиран за края на септември. Ето какво казаха организаторите на родния ни турнир по темата:

"Във връзка с официалното изявление от ATP относно календара след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус, бихме желали да информираме феновете и всички приятели на тениса:

Sofia Open няма да е през 39-ата седмица на 2020 г. (27 септември - 4 октомври), както бе планирано, преди да се наложат промени в календара заради пандемията. Ръководството на Sofia Open продължава разговорите с ATP Tour, за да се намери подходяща дата за провеждането на турнира през 2020 г."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
София Оупън няма да се проведе по план Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook